42% van Google zoekers klikt op een resultaat van de Google Map Pack

google maps

Volgens een recente studie door Brian Dean klikken 42% van Google zoekers op een resultaat van de Google Map Pack. Niet verbazingwekkend, maar toch enorm belangrijk! De studie analyseerde 1801 Google gebruiker sessies om beter te begrijpen hoe mensen interageren met moderne Google SERPs. Er zijn veel interessante resultaten uitgekomen, maar dit artikel zal focussen op het belang van de Google Map Pack.

Waarom is de Google Map Pack zo belangrijk?

  • Beste niet-betaalde positie
  • 80% van de mobiele lokale zoeksessies resulteren in een offline aankoop
  • Reviews

Beste niet-betaalde positie

Misschien wel de belangrijkste factor is de positie. The map pack heeft de nummer 1 positie in 93% van alle Google zoekresultaten. Dit betekent dat de map pack je bedrijf kan positioneren als één van de belangrijkste in de regio, ook al zijn je organische resultaten niet super goed. De map pack zorgt dus voor een enorme verbetering van je brand zichtbaarheid.

80% van de mobiele lokale zoeksessies resulteren in een offline aankoop

De map pack heeft onrechtstreekse impact op het koopgedrag van mensen. Als mensen je bedrijf zien in de map pack, je kan verwachten dat het aantal klanten omhoog gaat. Wat ook een enorm voordeel is van de map pack is dat het een hoge conversieratio heeft. Dit komt door de rechtstreeks call-knop en website-knop die te zien is op de map pack. Studies tonen aan dat 70% van de mobiele zoekers deze knop gebruikt in plaats van het telefoonnummer op de website.

Reviews

Omdat je reviews ook zichtbaar zijn in de map pack kan je op een eenvoudige manier je reputatie hoog houden door simpelweg te vragen aan je klanten om een review na te laten. Dus zelf voor je reputatie is de map pack van groot belang!

Conclusie: GEBRUIK DE GOOGLE MAP PACK!! Wij optimaliseren deze graag voor jou, contacteer ons vandaag nog!